Summer

Jul
12
2013
Stavern, NO
Stavern Festivalen
1
Share
Sting bergtok fra Klippen...

Det er noe magisk over det hele når nattemørket senker seg over Skråvika, plassen er fylt til trengsel og publikum er godt varmet opp. Mindre magisk blir det ikke når det står en musikklegende på den største av to scener.

Sammen med gruppa The Police og som soloartist har Sting, eller Gordon Matthew Thomas Sumner som han egentlig heter, solgt neste 100 millioner album. Den britiske 61-åringen skriver svært samfunnsengasjerte tekster, og besøket på Stavernfestivalen er en del av turneen ''Back to Bass'', som startet i Canada i mai.

Fredag kveld avsluttet han altså andre dag under årets festival i Skråvika, og sammen med et glitrende band med fem eminente musikere var det en ren hitliste av Stings låter et tettpakket publikum fikk høre fra Klippen, som er den største av festivalens to scener.

Da stemningen ble satt med hits som 'If I Ever Lose My Faith In You', 'Every Little Thing She Does Is Magic' og 'Englishman In New York', tok det helt av på en festplass som, så langt Østlands-Posten kan huske, aldri har vært mer fullstappet.

En velopplagt Sting sprudlet av energi på scenen, og etter få minutter formelig kokte det foran scenekanten i Skråvika ved Stavern.

Stemningen ble rett og slett magisk, og publikum fikk det de var kommet for. Og mange var de. Fredag var det fullstendig utsolgt på festivalen. Billettsjef i Stavernfestivalen, Erik Rastad, kunne fortelle til Østlands-Posten at 9,000 mennesker var innenfor portene fredag

Dermed fikk dag nummer to av Stavernfestivalen en vel så storslagen avslutning som torsdagen fikk det med et forrykende show med Will. I. Am.

Og publikum var godt oppvarmet da Sting entret scenen nøyaktig klokken 23, med blant annet en nær og sprudlende konsert fra visesanger Ole Paus, solid trøkk fra et av norges beste liveband, Hellbillies, og like godt trøkk fra Norges rockedronning, Anne Grete Preus.

Publikum strømmet også fredag til i stort monn alt tidlig på dagen, og både Ole Paus og Hellbillies kunne glede seg over muligheten til å formidle til tusener på fullsatt festivalplass i et nydelig sommervær.

Men den helt store magien var det altså Sting som sto for, og dermed ble også dag nummer to under Stavernfestivalen kronet med et stort høydepunkt.

I dag skal det hele avsluttes, og da er det Vestfold-gruppa Briskeby som skal toppe med sin ''reunion''-konsert.

Billettsjef i Stavernfestivalen, Erik Rastad, kunne fortelle til ØP at 9,000 mennesker var innenfor portene fredag, mens det fortsatt er noen billetter igjen til avslutningsdagen i dag.

(c) Tønsbergs Blad by Bjørn-Tore Sandbrekkene
Comments
1
posted by Kalle
Camp Stavern
Are you going to Stavern this summer to see Sting and you need a place to sleep, check out Camp Stavern on Facebook
Newer comments    1 - 1 of 1    Older comments

PHOTOS

img
img
img
img