57th & 9th

Jul
26
2017
Pula, HR
Arena
Share

Britanskog rock gentlemana dočekala puna Arena...

 

Bio je to njegov treći dolazak i njegov treći uspjeh – Sting je večeras opet nastupio pred punom pulskom Arenom, a od njegovog prvog dolaska prošlo je 20 godina i 17 godina od drugog jednako uspješnog pojavljivanja pod vedrim nebom Pule. Dva desetljeća kasnije Gordon Sumner je i dalje u formi, a da ga njegovi obožavatelji vole pokazuje i to što su u Pulu došli iz 36 zemalja kao što su Italija, Poljska, Nizozemska, Austrija, Švedska, Mađarska i Švicarska.

 

Razlog njegovog dolaska je poznat – promocija albuma "57th & 9th", no koncert je otvorio hitom njegove bivše grupe Police "Synchronicity 2" iz 1983. godine. Kao i uvijek svoj repertoar složio je od hitova grupe Police, njegovih starijih poznatih pjesama i novih numera koje je snimio na aktualnom albumu, a našla se i pokoja zanimljiva obrada. Bilo je zanimljivo uspoređivati ovaj koncert s prethodna dva i vidjeti koliko je Sting ostao vjeran sebi, a jest jer i dalje kombinira ljubavne stihove s naglašenim političkim i ekološkim porukama.

 

Ovaj danas već stari rocker koji je na prvom solo albumu iz 1985. u jeku Hladnog rata bio zabrinut za budućnost svijeta i djece na zapadu i na istoku, na turneju je poveo svog sina Joea Sumnera koji je sinoć nastupio kao gost, prvo kao predgrupa da bi se onda pridruži slavnom ocu na bini. Čast da otvore večer i priliku da se već drugi put u godinu dana popne na pozornicu pulskog amfiteatra dobila je grupa Buđenje koja je prošlog ljeta na ovom mjestu zagrijala publiku za koncert Parnog valjka.

 

Sting je ipak ovdje glavni i publika ga je u Puli entuzijastično dočekala, a iza njega je 40 godina karijere i još se jako dobro drži. Nakon Europskog dijela turneje Sting se seli u Centralnu i Južnu Ameriku te Aziju, a onda se ponovo vraća u Europu na dogovorene nastupe na odabranim ljetnim festivalima. S obzirom na veliki uspjeh i posjećenost ove svjetske turneje te zahvaljujući odličnim kritikama, menadžment Stinga odlučio je dodati još tri datuma početkom rujna u Sjevernoj Americi.

 

U Puli je Stingu uručen i posebni Porin Special Merit Award, nagrada koja se dodjeljuje istaknutim stranim umjetnicima za posebna dostignuća u pojedinim glazbenim područjima. Prije Stinga ovu su nagradu dobili i osnivač benda Pink Floyd Roger Waters, autor, producent te frontmen benda Bijelo dugme Goran Bregović, blues gitarist Johnny Winter, bivši pjevač Sex Pistolsa John Lyndon te jazz zvijezde – francuski violinist Jean-Luc Ponty, Arturo Sandoval, Ron Carter i Lee Konitz. 

 

(c) Glas Istre

Comments
0

PHOTOS

img
img
img
img