Sting: My Songs Tour

Jun
22
2022
Bergen, NO
Bergenhus Festningwith Joe Sumner
Share

Sting på Bergenhus Festning - Sting leverte en usedvanlig varm konsert i det høljende regnet...


- Roxanne, you don't have to put on the red light. You don't have to sell your body to the night! Roxanne! synger Sting med glødende stemme. Den 71 år gamle artisten fra Wallsend i Nord-England synger like sterkt som en 30-åring og uten problemer med å nå de høye notene i låten. Etter refrenget kommer et improvisert parti med "call and response" fra bandet på scenen. Live-versjonen drar ut i nærmere 6-7 minutter, og publikum jubler entusiastisk etter fremførelsen.


Ikke bare har Sting en fantastisk stemme, men også et sterkt band. Konserten er en gjennomgang av hele karrieren hans (fra 1978 til 2021), og han starter med noen av de mest kjente låtene. Message in a bottle, Englishman in New York, If you love somebody set them free, Every little thing she does is magic kommer på løpende bånd. Det er spesielt herlig å få de gamle Police-slagerne levert med et så dyktig og samspilt backing band. Hovedpersonen selv spiller bass. Live-versjonene av låtene løftes også med munnspill (spilt av Shane Sager).


Sist gang Sting spilte i Bergen var i 2017 og da var det solskinn, men underlig nok er denne konserten en del bedre. Every breath you take, King of Pain, So lonely, Wrapped around my finger og Walking on the Moon spilles så knallsterkt at man må klype seg i armen. Det slår meg hvor mye reggae-takter det er i noen av de gamle Police-låtene, mens det er mer jazz-preg over en del andre Sting-låter.


Midtveis serverer Sting låter fra den nyere tids solokarrieren som ikke er blant de mest kjente. Her er blant annet fire fra hans siste album, The Bridge, som kom ut i november 2021. Den beste av disse er If it's love, hvor han plystrer på refrenget. I forkant av låten spør han om publikum kan fortelle ham hva "plystre" er på norsk, han får ikke svar på det, men det er en høflig gest å spørre om det.


Det høljer ned på scenen ved Bergenhus festning i Bergen, men de vel 5000 som har tatt turen for å se Sting live denne våte onsdagskvelden ser ikke ut til å la seg plage av værgudene. Publikum jubler og veiver med armene og gjør alt for å holde topp stemning. Grunnet regnet kan dessverre ikke Sting ses på storskjerm. I miksingen er det litt vel mye diskant og iblant høres det ut som det er litt ekko i lydbildet.


- You are a beautiful audience! I see you again, skryter Sting av publikum til slutt. - Here is a song about the rain for you, sier han og drar i gang den vakre Fragile: Drying in the colour of the evening sun. Tomorrow's rain will wash the stains away. But something in our minds will always stay.


Ja, dette var virkelig en minneverdig opptreden.


(c) Muiskknyheter by Nils Vermund Gjerstad

Comments
0

PHOTOS

img
img
img